destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Week-end break la Sibiu. Cultura si arta culinara la inceput de decembrie

  • Publicat: 26 Nov 2015, 11:56
Recomandă:

CulinArt este un concept sibian care imbina arta locala cu meniuri traditionale. Pornind de la motivele pictate ale unei lăzi de zestre săsești sau de la cele brodate pe o ie românească, preparatele CulinArt apropie degustatorul de arta locală.

Reky Travel Events propune pachete de weekend Sibiu City Break - Fall & Winter Gastronomy in Transylvania in cadrul carora evenimentul CulinArt, propune un meniu creativ.

Tasting Menu (sau Menu Degustation în franceză) este de regulă un meniu prin care se oferă spre degustare 5 sau 7 feluri într-o singură masă, la un preț fix. Caracteristice sunt porțiile mici de mâncare și tema unică sau specială care te conduce prin diversitatea gusturilor. Pe lângă tema unică, meniul mai poate fi axat în jurul sezonalității produselor sau chiar și a unui anumit tip de bucătărie care dorește să-și prezinte specialitățile. Trendul a apărut la mijlocul anilor '90 și este încă foarte popular.

Profilul ocupațional al locuitorilor acestei zone din județul Sibiu, oieritul, nu putea să nu se reflecte și în arta populară. Dintre motivele des întâlnite pe iile mărginencelor, amintim „cârligul ciobanului”, folosit adesea în grupuri de câte două sau trei și simbolizând întoarcerea oilor rătăcite la turmă. Tot din același registru, întâlnim și „coarnele berbecului”, simbol al puterii și forței. Dacă sunt opuse, ele ilustrează lupta pentru supremație, înșiruite reprezintă turma, avuția ciobanului, iar în buchete amintesc de jocul mieilor vara. Plecând de la aceste motive meniul nostru va include brânzeturi tradiționale, fructe de pădure și livadă dar și plante aromatice care se găsesc pe pășunile din Munții Cindrel. Rețetele tradiționale culese de noi în ultimii ani vor fi reinterpretetate și prezentate sub forma unui tasting menu.

Alte motive des întâlnite sunt frunzele și fructele, ca semn al vitalității, și roata morarului, care sugerează pacea, tihna, stabilitatea și bunăstarea. Motivele geometrice și florale îmbogățesc și ele ornamentica portului popular din această zonă, pentru a întregi imaginea de armonie și frumos a artei țărănești.


Evenimentul CulinArt are loc in weekendul 4-6 decembrie 2015 la Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (Str. Gheorghe Barițiu 5), detaliile sunt oferite la adresa de contact info@reky-travel.de

https://reky-travel-events.leadpages.co/culinart/

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...