destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Brașov: Mai multe concerte și festivaluri vor avea loc la Biserica Neagră în această vară

  • Publicat: 24 May 2016, 16:50
Recomandă:

"Și în acest an o să oferim turiștilor și brașovenilor mai multe concerte și festivaluri, așa cum i-am obișnuit în ultimii ani. Prin muzica pe care o vom prezenta dorim să oferim și câte ceva din tradiția noastră protestantă, deoarece în trecut, dar și în prezent acest lucru este important pentru noi. Dorim să continuăm această simbioză între cultură și tradiție spirituală. Din acest motiv noi, ca și preoți ai Bisericii Negre, o să adresăm participanților un mesaj spiritual cu ocazia concertelor, și dorim ca prin acest lucru să-i ajutăm în credință, să aibă un suport mai bun în viața lor de zi cu zi. Dorim prin intermediul programului cultural să atragem atenția asupra faptului că Biserica Neagră este în centrul orașului și gândită să fie în centrul obștei un loc de adunare sub aceste auspicii culturale", a declarat marți într-o conferință de presă prim-preotul Bisericii Negre, Christian Plajer.

La rândul lui, Steffen Schlandt, coordonatorul concertelor, a precizat că în fiecare an Biserica Neagră primește mai multe cereri din partea unor ansambluri care doresc să concerteze, afirmând că "avem și noi dorințele noastre și programul pe care vrem să-l promovăm".

'Există colaborări cu alte festivaluri, organizații care intră cu noi într-un parteneriat și așa trebuie să fie, zicem noi. O primă astfel de colaborare va fi în ziua de 27 mai, când la Biserica Neagră va concerta World Doctors Orchestra, Orchestra Mondială a Medicilor, care efectuează turnee anuale cu scop caritabil", a spus Steffen Schlandt.

Pe 7 iunie va debuta a 64-a stagiune a concertelor de orgă, care vor avea loc la cele patru orgi din Biserica Neagră, trei aduse din alte localități din țară unde bisericile se află în reparații, și orga proprie a Bisericii Negre. În prezent Biserica Neagră este singurul loc din România unde se poate asculta sunetul a patru orgi, a afirmat Steffen Schlandt.

În acest an stagiunea de concerte de orgă va cuprinde 35 de evenimente și 13 artiști invitați din România, Canada, Germania, Elveția și Norvegia. Concertele de orgă au loc în zilele de marți, în lunile iunie și septembrie, iar în lunile iulie și august în zilele de marți, joi și sâmbătă, de la ora 18.00.

Sâmbătă 25 iunie, de la ora 18.00, în Biserica Neagră va avea loc un eveniment în cadrul festivalului "Vibrate", iar sâmbătă, 2 iulie, de la ora 12.00, va cânta Ansamblul de alămuri din Norvegia, Salen Hornorkester. Academia Kronstadt-Sinaia-Bușteni va susține un concert la Biserica Neagră, vineri 5 august, ora 17.00.

Din motive obiective, mica biserică medievală Sf. Martin nu a fost inclusă deocamdată în circuitul turistic al Brașovului, dar sâmbătă, 27 august, la ora 19.00, biserica va găzdui un concert desfășurat în cadrul festivalului "Musica Barcensis", prilej cu care publicul va avea acces în acest monument arhitectural de excepție.

Stagiunea estivală se încheie cu ediția a-XIII-a a bienalei "Musica Coronensis" (27 septembrie-2 octombrie), care va reuni muzicieni români din țară și diaspora. Vor cânta muzicieni activi în România și la Londra, Viena, Geneva, Zurich, Milano și Graz, artiști de talie internațională, tineri muzicieni câștigători ale unor concursuri, ansambluri și soliști din cadrul diferitelor festivaluri co-organizate de Biserica Evanghelică din România, Parohia Brașov.

Biletele de intrare la concertele de pe parcursul verii costă între 12 și 20 de lei, o parte din fonduri fiind donate pentru scopuri caritabile, a punctat Steffen Schlandt.

Sursa: www.agerpres.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...