destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Pestera Barlogul Ursului

  • Publicat: 12 Jul 2010, 14:51
Recomandă:

Rezervatia speologica Pestera Barlogul Ursului se afla pe teritoriul comunei Apata , pe partea nordica a Dealului Magura, in sectorul central al Muntilor Persani.

Rezervatia este cunoscuta si sub numele de Pestera din fata Scocinei (probabil de la prezenta celor doua microdepresiuni nivale ovoidale „scochine”, din preajma), Pestera Hotului de la Apata (dupa numele vaii –Paraul Hotilor) pe unde se ajunge la pestera din localitatea Racos, sau Pestera Tolvajos (corespondentul secuiesc al numelui Pestera Hotilor).

Prezinta un dublu interes stiintific: speologic – pentru formatiunile parietale de pe peretii pesterii, inclusiv o concretiune de forma unui cap de urs si geologic – stratele calcaroase (Tipia Ormenisului), reprezinta una din numeroasele klipe calcaroase din Muntii Persani, in care fisurile au permis patrunderea apelor meteorice si carstificarea
 
Pestera se afla la o altitudine de 726 m, pe versantul stang al Paraului Tipiei.  Este o pestera fosila cu galerii orizontale intr-o retea labirintica, cu o lungime ce totalizeaza 400 m.

Cai acces: din D.N. 13 Brasov – Sighisoara, la 6 km de localitatea Maierus, se ajunge in localitatea Apata.  De aici , spre vest se utilizeaza drumul forestier din lungul vaii Paraul Remetea, 8 km pana la cariera de calcar, de unde se continua pe o poteca marcata  cu cruce albastra, in total circa 2 ore si jumatate.

Sursa: www.econ.unitbv.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...