destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Padurea Bogatii

  • Publicat: 09 Jul 2010, 13:17
Recomandă:

Rezervatia Padurea Bogatii se afla in sectorul central al Muntilor Persani, pe ambele laturi ale masivului, atat pe versantul estic, mai scurt si mai abrupt (comunaMaierus), strabatut de Paraul Maierus, cat si pe versantul vestic (comuna Hoghiz), mai prelung si mai domol, strabatut de Paraul Bogatii.

Este o rezervatie naturala complexa -  geologica, fizico-geografica,   botanica si nu in ultimul rand forestiera, respectiv peisagistica si se intinde pe o suprafata de aproximativ 8.500 ha.

Din punct de vedere geologic in rezervatie predomina formatiunile de flis cretacic, care se impun prin conglomerate de Bucegi si calcarenite de Bogata, gresii si roci eruptive, bazalte, exploatate in trei cariere, in cea de pe Paraul Candii, unde exploatarea a scos la suprafata coloane de bazalt comparabile cu cele de la Racos.

Principalele obiective ocrotite sunt geosistemele forestiere care sunt considerate  cele mai complexe ecosisteme naturale, fiind una dintre cele mai reprezentative paduri de foioase din tara. In aceasta arie, apare un interesant fenomen de inversiune, gorunul apare pe o pozitie superioara fata de fagete, care ocupa de obicei baza versantilor.

Cunoscuta si ca  arie cinegetica, in padure apare o fauna variata formata din exemplare deosebite de ursi, vulpi, rasi, mistreti, caprioare, jderi, etc. Cai de acces: rezervatia este traversata pe o distanta de 17 km de D.N. 13 Brasov – Sighisoara, intre km 35 si 52,  masurati dinspre Brasov.

Cai de acces: rezervatia este traversata pe o distanta de 17 km de D.N. 13 Brasov – Sighisoara, intre km 35 si 52,  masurati dinspre Brasov.

Sursa: www.econ.unitbv.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...