destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Complexul Piscicol Dumbravita

  • Publicat: 09 Jul 2010, 13:52
Recomandă:

Complexul piscicol de la Dumbravita  se caracterizeaza printr-o diversitate ornitologica foarte ridicata fata de restul ecosistemelor acvatice din Depresiunea Barsei. Este arie protejata speciala avifaunistica si se intinde pe o suprafata de 414 ha.

In perioada 1993-2001, au fost identificate in zona rezervatiei 90 specii de pasari acvatice, ce reprezinta peste 605 din ornitofauna acvatica a Romaniei;

S-au identificat specii de starci, pasari de tarm si pescarusii, specii de cormorani mari, egrete mari, egrete mici, berze negre, si garlite mari, specii de rate, buhaiul de balta, starcul pitic, starcul rosu.

Depresiunea Barsei (culoarul Valdeni) reprezinta in mod cert un culoar de migratie datorita pozitionarii sale la curbura carpatica. Aici se produce o adevarata ingustare a frontului de migratie care traverseaza Transilvania de la NV la SE creandu-se astfel “efectul de palnie” la intrarea in munti.

Cai de acces: pe D.N.1 Brasov – Fagaras, dupa localitatea Codlea, dreapta pe D.C. 44 pana in comuna Dumbravita, complexul de lacuri si elestee ce se afla in N/E localitatii.

www.dumbravita-natura2000.ro

Sursa: www.econ.unitbv.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...