destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Biserica-cetate Prejmer

  • Adresă:
  • Strada Pietei nr. 2 (in centrul orasului), Brasov, Prejmer
  • Telefon:
  • 0268 362052
Recomandă:

In Tara Barsei, nu departe de Brasov, in satul Prejmer de astazi, a fost ridicata prin secolele XIV-XV o puternica cetate.

Sortita sa primeasca cea dintai loviturile invaziilor venite prin pasul Buzau, cetatea, cladita in forma de cerc, avea ziduri groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioane, porti de fier si poduri mobile.

Un drum de straja folosea pentru aprovizionarea luptatorilor de pe creneluri. In afara gurilor de foc fixate in ziduri, in cetate se afla un dispozitiv de lupta neobisnuit: vestita orga a mortii.

Formata din mai multe arme asezate la un loc, care trageau toate deodata, aceasta sadea panica in randurile dusmanului carora le cauza grele pierderi. Cetatea era imprejmuita cu santuri adanci, care, in caz de primejdie, erau umplute cu apa.

In partea interioara a zidurilor, camarutele asezate ca niste faguri adaposteau pe cei asediati in cetate. In mijlocul cetatii se inalta o biserica, una dintre cele mai vechi din Transilvania, de o constructie aparte.

Program: zilnic 9.00-15.00 (duminica, luni inchis)

Comentarii

anisoara olteanu

2015-08-26 08:31:47

poate in timpul vacantei, un orar prelungit ar fi binevenit. ora 15 e cam....

Antonela

2016-08-18 20:58:53

Avem si noi in Romania cateva locuri care sunt cat de cat amenajate,arata frumos, astfel incat sa poti veni cu prietenii/musafirii din alte tari si sa le prezinti istoria acestor locuri. Din pacate, nu suntem in stare sa organizam un program astfel incat turistii sa poata sa si viziteze. Unde in lumea civilizata ati mai auzit program de muzeu pana la ora 15, iar duminica inchis? Luni e inchis de obicei, dar duminica?? Treziti-va oameni buni, ca ne rad si curcile ! Sau o faceti dinadins?

acony

2016-09-04 22:37:30

Astazi 04.09.2016 am vrut sa vizitam, duminica este program de la 09-17, pentru astazi era afisat program intre orele 13-18, era o mare de oameni care astepta sa viziteze, dar surpriza am stat ca prostii , până în jurul orei 14 , am plecat ptr. Ca trebuia sa ajungem si acasă, am beneficiat de umilinta maxima, in biserica era cununie cu usile închise, bun, am acceptat si asta, dar de ce nu au afisat program închis toată ziua , daca am îndrăznit să întrebăm daca mai deschid am primit răspunsuri de genul ca nu suntem crestini, ca nu ii intereseaza turistii, frumos nu ..., am uitat să vă spun, localnicii vorbeau că cel care administrează biserica avea nunta acolo, deci nu mai mergeti sa vizitati, oamenii nu sunt interesati de turisti.....

Byby

2017-02-23 16:17:52

Am ajuns si eu cu familia acolo. Foarte frumos intr-adevar, dar se putea putin mai bine intretinut!!!! Din 270 camere,doar maxim 20 erau deschise, scarile si podetele dintre camere se indoiau sub greutatea noastra, iar unde era cate ceva expus-era lumina stinsa si nu se distingea nimic!!!!! Am facut-o si pe asta: am dat 10 ron/pers la intrare ca sa nu vedem nimik!!! Rusine!!!!

Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...